Ankara Üniversitesi Su Yönetimi Enstitüsü (ENSTİTÜSU), ülkemizde ve dünyada su kaynaklı sorunlara yeni açılımlar ve öneriler sunmak amacıyla, 28.03.1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun Ek 30. Maddesine göre Bakanlar Kurulunun 2010/103 sayılı kararı ile 01.02.2010 tarihinde kurulmuştur. ENSTİTÜSU, ülkemizde su konusunda faaliyet göstermek üzere kurulan ilk enstitüler arasında yer almıştır. (Enstitü tanıtım broşürü için tıklayınız.)

Su Yönetimi Enstitüsü Kurucu Müdürlüğü’ne Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Turhan AKÜZÜM atanmış ve 01.02.2013 tarihine kadar görev yapmıştır. Bu dönemde Enstitü Müdür Yardımcısı olarak sırasıyla Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman KODAL ve Su Yönetimi Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökşen ÇAPAR görev yapmıştır. Bu dönemde Enstitü Kurulu’nun kararıyla ilk Enstitü Yönetim Kurulu oluşturulmuştur. O dönemdeki Enstitü Yönetim Kurulu üyeleri; Prof. Dr. Turhan AKÜZÜM (Enstitü Müdürü), Prof. Dr. Süleyman KODAL (Müdür Yardımcısı), Prof. Dr. Taner TOĞRUL (Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Mehmet ÇELİK (Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi) ve Doç. Dr. Tayfun ÇINAR (Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi) dır.

Prof. Dr. Süleyman KODAL 05.02.2013- 05.02.2016 tarihleri arasında, Prof. Dr. Ahmet ÖZTÜRK ise 05.02.2016- 23.03.2016 tarihleri arasında Enstitü Müdürü olarak görev yapmıştır. Doç. Dr. Gökşen ÇAPAR 23. 03. 2016-03.11.2016 tarihleri arası Enstitü Müdür Vekili olarak,  03.11.2016 tarihinden itibaren ise Enstitü Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Halen görev yapan Yönetim Kurulu Üyeleri, Doç. Dr. Gökşen ÇAPAR (Enstitü Müdürü), Yrd. Doç. Dr. Berna TOPUZ (Müdür Yardımcısı), Prof. Dr. Ayşe Nilsun DEMİR (Su Ürünleri Mühendisliği Bölüm Başkanı), Prof. Dr. Bahadır AKTUĞ (Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi), Yrd. Doç. Dr. Olgu AYDIN (Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi)  dir.

Su Yönetimi Enstitüsü ( ENSTİTÜSU), üçü uluslararası fonlardan desteklenen toplam dört proje tamamlamıştır. Tarımda su verimliliği, modern sulama teknikleri, çiftçi eğitimi, endüstriyel atıksu yönetimi, su geri kazanımı, atıksudan değerli hammadde geri kazanımı gibi konulara ağırlık veren Enstitümüz araştırma faaliyetlerine yeni projelerle devam etmektedir.

Enstitümüz tarafından önerilen Disiplinlerarası “Su Politikaları ve Güvenliği Anabilim Dalı”, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde kurulmuş ve bu ABD altında ilk defa 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Su Politikaları ve Güvenliği Tezli Yüksek Lisans Programı’na öğrenci alınmıştır. Yine Enstitümüz tarafından önerilen Disiplinlerarası “Entegre Su Yönetimi Anabilim Dalı”, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde kurulmuştur. Entegre Su Yönetimi Yüksek Lisans Programlarının açılması için hazırlıklar devam etmektedir.

akuzum1-242x300                   skodal1          20160208_105313

Prof. Dr. Turhan AKÜZÜM                           Prof. Dr. Süleyman KODAL                    Prof. Dr. Ahmet ÖZTÜRK

Kurucu Müdür (Mart 2010-Şubat 2013)    Müdür (Şubat 2013- Şubat 2016)            Müdür V. (Şubat 2016-Mart 2016)

müdür v._gökşen çapar