Enstitü Müdür Yardımcısı

Tel: +90 (0) 312 600 01 62 / 2709

e-posta: asanli@agri.ankara.edu.tralperanli@gmail.com

Doç. Dr. Alper Serdar ANLI 7 Kasım 1977’de Ankara’da dünyaya geldi. 2000 Yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini 2003 yılında, Doktora eğitimini ise 2009 yılında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarımsal Yapılar ve Sulama Anabilim Dalı’nda tamamladı. 2005 yılında İsrail Shefayim’de 37 gün süre MASHAV bursu ile “Entansif Bitki Üretimi için Basınçlı Sulama Sistemleri” eğitiminde bulundu. 2008 yılında İtalya Trieste’de 1 hafta süre The Abdus Salam ICTP bursu ile “Hidrolojik Kuraklık ve Küresel Değişim” yaz okulu eğitiminde bulundu. 2002 yılında Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümünde araştırma görevlisi olduğu Ankara Üniversitesi’nde 2016 yılında Doçent unvanını aldı. Hidrolojik Modelleme, İstatistiksel Hidroloji, Hidroklimatoloji, Agrometeoroloji, Kuraklık ve Taşkınlar, Hidrolik Yapıların Tasarımı ve Sulama ve Drenaj Sistemlerinin Tasarımı üzerine çok sayıda uluslararası ve ulusal araştırmaları bulunmaktadır. Alanı ile ilgili pek çok uluslararası ve ulusal kuruluş ve derneklere üyedir. 2018 Mayıs ayından bu yana Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Başkan Yardımcılığı, 2018 Temmuz ayından bu yana da Su Yönetimi Enstitüsü (ENSTİTÜSU) Müdür Yardımcılığı görevinde bulunmaktadır. Evli ve bir kızı vardır.