Enstitümüz öncülüğünde Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yürütülen Su Politikaları ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı ilk mezunlarını veriyor. Tez Danışmanı Doç. Dr. Gökşen ÇAPAR olan Banu KAYA’nın “Entegre Su Kaynakları Yönetimi Kapsamında Halkın Katılımının Ülke Örnekleriyle İncelenmesi” ve Selin ENGİN’in “Türkiye’de Pamuk Üretiminin Su Ayak İzi” isimli tezlerinin; Tez Danışmanları Doç. Dr. Gökşen ÇAPAR ve Dr. Öğr. Üyesi Seyfi KILIÇ olan Duygu Doğu KIRKICI’nın “Türkiye İçin Su Güvenliği Kavramının Değerlendirilmesi” ve  Tez Danışmanları Prof. Dr. Y. Ersoy YILDIRIM ve Prof. Dr. Sencer İMER olan Serap PERÇİN’in “Su Güvenliği Bağlamında Su Hakkı” isimli tezlerinin Yüksek Lisans Tez Savunmaları yapılmıştır.

Tez Öğrencisi: Banu KAYA

Tez başlığı: Entegre Su Kaynakları Yönetimi Kapsamında Halkın Katılımının Ülke Örnekleriyle İncelenmesi

Tez Danışmanı: Doç. Dr. Gökşen ÇAPAR

Program: Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Su Politikaları ve Güvenliği Tezli Yüksek Lisans Programı